Werken voor Starbucks

Starbucks groeit in Nederland en is continu op zoek naar nieuwe partners.  Komt de gast bij jou op de eerste plaats,  werk jij goed met anderen en investeer je graag in de ontwikkeling van jezelf en je team? Lees dan snel verder.

Bij Starbucks ben je meer dan een medewerker, je bent een partner. Je deelt in het succes, wordt ondersteund in je ontwikkeling en wordt behandeld met respect en waardigheid. Kijk welke rol er bij je past of scroll door om er achter te komen hoe je kan solliciteren bij Starbucks.

Barista

Binnen de rol van barista draag je bij aan het succes van Starbucks door ‘World Class Customer Service’ te verlenen aan alle gasten. Je bent gastvrij, maakt dranken en producten van hoge kwaliteit en draagt actief bij aan een schone en comfortabele omgeving. Het is jouw verantwoordelijkheid om te handelen in overeenstemming met de richtlijnen en een voorbeeld te stellen voor anderen.

Je krijgt een Barista Basics training van +/- 2 weken voordat je volledig mee kan draaien, deze rol wordt voornamelijk parttime aangeboden.

Shift Supervisor

Binnen de rol van Shift Supervisor draag je actief bij aan het succes van Starbucks door de store manager en het team actief te ondersteunen gedurende je shift. Je bepaalt waar partners worden ingezet, delegeert taken en wordt geacht de beleving van de gast naar een nieuw niveau te brengen.

Shift Supervisors volgen eerst Barista Basics training gevolgd door een Shift Supervisor training, je bent hier zo’n vijf weken mee bezig voordat je zelf shifts kan runnen. De functie is vaak zowel parttime als fulltime beschikbaar.

Store Manager

Binnen de rol van Store Manager draag je actief bij aan het succes van Starbucks door het leiden van het team, je brengt de Starbucks Experience tot leven voor de klanten en partners. De store manager is voornamelijk bezig met het aansturen van het (management) team, het maken van beslissingen over de personeelsbezetting (o.a. inzet, trainingen, evaluaties en roostering), het zorgen voor klanttevredenheid en kwaliteit van het product, het beheer van de financiële prestaties van de winkel, en het beheer van veiligheid en beveiliging in de winkel. Je handelt in overeenstemming met de geldende richtlijnen.

Voordat je aan de slag kan als Store Manager dien je zowel Barista Basics training, Shift Supervisor training en Retail Management Training gevolgd te hebben. De functie is fulltime en de het merendeel an de store managers is doorgestroomd vanuit de functie Shift Supervisor.

Solliciteren

De sticker 'Opportunity' op het raam geeft aan dat de winkel op zoek is naar partners.
De sticker ‘Opportunity’ op het raam geeft aan dat de winkel op zoek is naar partners.

Het is afhankelijk van de locatie van de Starbucks om te weten wat de gebruikelijke sollicitatieprocedure is. In de regel zijn winkels waar men op zoek is naar nieuwe partners te herkennen aan een sticker op het raam.

Starbucks in de binnenstad

Voor de locaties in de binnensteden, is het gewenst van tevoren het sollicitatieformulier in te vullen. Dit formulier kan je in de winkel afgeven.

Starbucks op het (trein)station (en Eindhoven Airport)

De vacatures voor de locaties op het station zijn te vinden op de website Werken bij NS. De partners op het station zijn dan ook in dienst van het NS Stations Retailbedrijf.

Starbucks Schiphol

De vacatures voor de locaties op Schiphol Amsterdam airport zijn te vinden op de website Jobs op Schiphol. De partners de luchthaven zijn in dienst van HSM host.

Starbucks op scholen en in ziekenhuizen

De locaties op scholen / universiteiten worden uitgebaat door Albron, je kan management vacatures vinden op de website van Werken bij Albron, de andere vacatures worden enkel in de winkel(s) geadverteerd.

Starbucks langs de weg

De locaties langs de weg worden uitgebaat door Autogrill of Shell. Het aanbod voor Autogrill kan je vinden op de website jobs.autogrill.nl. Voor het vacatureaanbod van Shell is momenteel geen link bekend.

Reacties

reacties